16.6 C
Amsterdam

Israël: ultraorthodoxe joden willen seksescheiding legaliseren

Lees meer

Uiterst rechtse partijen in Israël gebruiken hun sterke positie na de afgelopen verkiezingen om hun kroonjuwelen te verzilveren tijdens de coalitieonderhandelingen, waaronder de legalisering van seksescheiding.

De rechtse politicus en oud-premier Benjamin Netanyahu van Likud gaat weer een regering vormen, en heeft daarvoor de steun nodig van uiterst rechtse splinterpartijen. Deze partijen willen in ruil daarvoor conservatief-religieuze wetgeving invoeren.

Itamar Ben-Gvir, leider van de ultrarechtse parij Otzma Yehudit, wil seksescheiding legaliseren. Dat mannen en vrouwen bij openbare evenementen apart moeten zitten mag niet meer als discriminatie worden beschouwd, als het aan Ben-Gvir ligt.

Op dit moment verbiedt de Israëlische wet gendersegregatie in openbare ruimtes.

Op dit moment zijn de Israëlische coalitieonderhandelingen in volle gang. Vorige week publiceerden Israëlische media details over een deal tussen Netanyahu en Ben-Gvir. Zo zullen zestig dagen na de vorming van een nieuwe regering veel illegale buitenposten van illegale nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever worden gelegaliseerd.

- Advertentie -