17.3 C
Amsterdam

Journalist uit Israël stiekem in Mekka, tot woede van sommige moslims

Lees meer

Journalist Gil Tamari van de Israëlische tv-zender Channel 13 ligt onder vuur, omdat hij stiekem als niet-moslim Mekka heeft bezocht voor een reportage.

Tamara slaagde erin Mekka binnen te komen en langs bijzonder plaatsen te rijden, waaronder de Grote Moskee met de kubusvormige Ka’aba, het heiligste heiligdom in de islam.

Zijn reis werd maandag uitgezonden. Veel moslims lieten op social media weten dat het niet is toegestaan om Mekka te betreden. Tamari reageerde op de ophef in een tweet dat hij niemand wilden kwetsen:

‘Als iemand aanstoot neemt aan deze video, dan bied ik mijn diepste verontschuldigingen aan. Het doel van deze hele onderneming was om het belang en de schoonheid van Mekka te laten zien.’

Velen nemen daar geen genoegen mee. De Arabische hashtag ‘Jood in de Haram’ – ‘Haram’ verwijst naar de Grote Moskee – is nog altijd trending op Twitter.

‘Ik ben al zeven jaar moslim in Saoedi-Arabië en ik heb niet de kans gehad om Mekka te bezoeken’, twittert een van de hashtag-gebruikers verontwaardigd.

- Advertentie -