28 C
Amsterdam

Israëlische NGO’s steunen Palestijnse NGO’s die tot ‘terrorist’ zijn verklaard

Lees meer

Ruim twintig Israëlische mensenrechtenorganisaties veroordelen de recente bestempeling van Palestijnse NGO’s door Israël als ‘terreurorganisatie’. Zij noemen dit een ‘karakteristieke laffe daad van repressieve regimes’.

De solidariteitsverklaring met Palestijnse NGO’s, die door 22 Israëlische mensenrechtenorganisaties is ondertekend, roept leden van de Israëlische regering van premier Naftali Bennet (foto) en de internationale gemeenschap op om zich ‘ondubbelzinnig’ tegen de beslissing van Israël te keren.

‘Het criminaliseren van zulk mensenrechtenwerk is een laffe daad, karakteristiek voor repressieve en autoritaire regimes. Mensenrechtenverdedigers moeten beschermd worden’, aldus de Israëlische mensenrechtenorganisaties.

Israël kan door de ‘terroristenverklaring’ kantoren doorzoeken, bezittingen in beslag nemen, medewerkers arresteren en steunbetuigingen aan de groepen verbieden.

Volgens Israël hebben de organisaties banden met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een beweging die in veel westerse landen op de terreurlijst staat.

Tot de organisaties die door Israël op de terrorismelijst zijn geplaatst behoren onder meer Addameer, Defense for Children International-Palestina en Al-Haq. Laatstgenoemde groep kreeg in het verleden van Nederland subsidie.

De desbetreffende organisaties zien het als ‘een poging om de Palestijnse burgerbeweging te elimineren’.

- Advertentie -