8.6 C
Amsterdam

Italië: zwarte rugbyspeler krijgt rotte bananen als kerstcadeau

Lees meer

De zwarte rugbyspeler Cherif Traore uit Guinee zegt dat hij niet langer stil kan blijven over het racisme dat hij in Italië meemaakt. De rotte bananen die hij deze week als ‘kerstcadeau’ van een teamgenoot kreeg, zijn voor Traore de druppel die de emmer doet overlopen. Dit meldt het Franse persbureau AFP.

De 28-jarige speler van de Italiaanse rugbyclub Treviso ontving het racistische geschenk tijdens een anonieme uitwisseling van kerstpresentjes in het team.

‘Naast de belediging om zoiets te krijgen, was het gelach van de meerderheid van mijn compagnons voor mij het pijnlijkst. Alsof het heel normaal is’, verklaart Traore op Instagram.

‘Ik ben er aan gewend, of beter gezegd: ik moest er aan wennen dat ik altijd dapper moet zijn bij het aanhoren van racistische grapjes. Maar gisteren was anders. Ik heb er voor gekozen om nu niet meer stil te zijn, zodat zulke dingen niet meer gebeuren. Ik hoop dat de zender er lering uit trekt.’

Zijn club Treviso heeft in een verklaring ‘alle uitingen van racisme en andere vormen van discriminatie’ ten ‘strengste veroordeeld’. Racisme zou geenszins onderdeel zijn van de clubcultuur en niks te maken hebben met de identiteit en waarden die de club een warm hart toedraagt.

- Advertentie -