17 C
Amsterdam

Jordanië sluit pro-Palestijnse TV-zender

Lees meer

Jordanië heeft de Pro-Palestijnse zender Al-Yarmouk TV gesloten. Het koninkrijk treedt sinds kort hard op tegen pro-Palestijns activisme. Het nieuwskanaal is gelieerd aan de Moslimbroederschap.

Op 7 mei bestormden veiligheidstroepen de kantoren van Al-Yarmouk TV in Amman, de Jordaanse hoofdstad. Ze namen zendapparatuur in beslag en belemmerden medewerkers de toegang.

De zender werd gesloten ‘vanwege de ongeoorloofde activiteiten en uitzendingen vanuit Jordanië zonder officiële goedkeuring van de overheid’. Al-Yarmouk TV had geen vergunning om uit te zenden. Dit is in het verleden ook weleens gebeurd, maar toen deed de Jordaanse overheid niet moeilijk.

De Arabische website Middle East Eye vermoedt dat er politieke motieven in het spel zijn, maar dit ontkennen de autoriteiten. Sinds 7 oktober heeft Jordanië echter meer dan 1.500 mensen gearresteerd. Tientallen van hen zitten nog in hechtenis.

De Amerikaanse ngo Committee to Protect Journalists (CPJ) heeft de Jordaanse autoriteiten opgeroepen om de sluiting van Al-Yarmouk TV ongedaan te maken.

- Advertentie -