16.8 C
Amsterdam

Jordanië wil dat Netflix ‘anti-islamitische’ serie Messiah offline haalt

Lees meer

Het koninkrijk Jordanië wil dat Netflix de serie Messiah offline haalt, omdat deze anti-islamitisch zou zijn.

De serie gaat over CIA-agente Eva Geller (Michelle Monaghan) die een man genaamd Al-Massih (Mehdi Dehbi) onderzoekt, die claimt dat hij de teruggekeerde Isa (Jezus) is.

De serie is deels opgenomen in Jordanië, maar de Koninklijke Commissie van Jordanië heeft de serie nu in de ban gedaan, omdat die de islam zou bespotten. Jordanië wil dat Netflix de serie offline haalt.

De pijn zit hem vooral in de naam van het karakter Al-Massih, de Messias in het Arabisch. Niet alleen Jezus (Isa al-Masih) wordt zo genoemd, maar ook Al-Massih ad-Dajjal, letterlijk de bedrieger. Hij is de Antichrist in de islam.

Het is niet duidelijk of de Al-Massih van Netflix echt Isa/Jezus is, of een bedrieger. Will he con or convert you?(Wil hij je bedriegen of bekeren?) is de vraag die in de serie wordt gesteld.

Een petitie tegen Messiah op de website Change.org is nu door meer dan 4.000 mensen ondertekend, vooral door moslims. Ook onder orthodoxe christenen is de serie echter omstreden, omdat de serie niet het verhaal over Jezus’ wederkomst vertelt zoals dat in de Bijbel staat.

- Advertentie -