15.8 C
Amsterdam

Kamersteun voor initiatief om cultuursensitieve zorg te bevorderen

Lees meer

D66-Kamerlid Fonda Sahla steunt een initiatief van huisartsen om betere cultuursensitieve zorg te verlenen. Het initiatief koppelt patiënten aan een huisarts die dezelfde taal spreekt. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wijst het idee vooralsnog af.

Dat meldt de zorgnieuwssite Medisch Contact. Het huisartsenintiatief AlloMedics koppelt huisartsen die door taal- of cultuurverschillen vastlopen in zorg aan een patiënt, aan een huisarts die de taal spreekt of cultuur kent van deze patiënt, voor overleg. Dit zou door de zorgverzekeraars algemeen vergoed moeten worden, en niet afhankelijk moeten zijn van specifieke potjes, aldus de huisartsen.

Kamerlid Fonda Sahla, die eerder een bijeenkomst had georganiseerd over cultuursenstieve zorg en door de Kanttekening is geïnterviewd, zal binnenkort een initiatiefnota indienen over inclusieve zorg en vragen wat ‘de opvatting is’ van het ministerie van VWS over AlloMedics, meldt Medisch Contact.

‘De conclusie (van de bijeenkomst) is dat we in Nederland een mooi en kwalitatief hoogwaardig zorgaanbod hebben, maar dat de toegang ertoe niet altijd voor iedereen even makkelijk te vinden is. Daar is nog wel werk te verzetten,’ zei Sahla eerder tegen de Kanttekening.

- Advertentie -