Kamervragen omdat Marokko repatriëring Nederlanders weigert: ‘Onacceptabel!’

Lees meer

Door de coronacrisis zitten nog altijd ruim drieduizend Nederlanders vast in Marokko. Kamerleden pikken dit niet en hebben vragen ingediend.

Gisteren werd bekend dat Marokko de repatriëring dwarsboomt omdat het land niet gediend is van de ‘bevoogdende’ toon van Nederland, dat eist dat ook Nederlanders met een dubbel paspoort teruggehaald kunnen worden.

‘Het zijn ook onze onderdanen’, aldus een anonieme Marokkaanse topambtenaar over deze Marokkaanse Nederlanders in de staatsgezinde krant Hespress. Daar komt nog bovenop dat de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Marokko al lange tijd slecht zijn.

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma noemt het ‘onacceptabel’ dat nog steeds zoveel Nederlanders in Marokko vastzitten en heeft Kamervragen ingediend. Hij wil weten of andere landen net zoveel hinder ondervinden en of Nederland samenwerking met hen zoekt.

Tevens vraagt Sjoerdsma zich af of buitenlandminister Stef Blok van plan is om drukmiddelen in te zetten tegen Marokko. Sadet Karabulut (SP) is benieuwd of deze druk ook in EU-verband kan worden opgevoerd, zo blijkt uit vragen die ook zij heeft gesteld aan minister Blok.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Er zijn dus Kamervragen gesteld, maar wat is hier nu op geantwoord? Ondertussen blijven vele Nederlanders in Marokko in het ongewisse. Las ik niet onlangs dat ze allen zo spoedig mogelijk benaderd zouden worden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here