19.4 C
Amsterdam

Kickbokser Verhoeven voelt zich bedot door VVD-campagneteam

Lees meer

VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz zorgt opnieuw voor ophef. Kickbokser Rico Verhoeven zegt dat Yesilgöz hem heeft gebruikt voor een campagnefilmpje voor de VVD.

Dilan Yesilgöz houdt van sporten. In een geruchtmakend VVD-campagnefilmpje is te zien dat ze – op hoge hakken – aan het gewichtheffen is. In een ander filmpje bokst ze – op blote voeten – met Rico Verhoeven. Maar de kickbokser voelt zich door haar gebruikt.

‘Ik vond het eigenlijk niet grappig’, zegt de bokser bij Beau, de talkshow van Beau van Erven Dorens. De tendens van de video zou zijn dat Verhoeven haar campagne steunt. ‘Ik lijk nu pro-VVD. Het was een samenwerking met NOC-NSF om kansarme mensen de ruimte te geven om te sporten.’ Yesilgöz heeft gezegd dat ze dit filmpje opnam om geld vrij te maken hiervoor, maar ze gebruikt de video voor haar verkiezingscampagne, aldus Verhoeven.

Verhoevens verhaal roept op social media veel reacties op. ‘Sympathiekste kickbokser van het land én kansarme kinderen genaaid door het VVD-campagneteam. Misleiding, liegen dat er beleid komt voor sportkansen, gaat lekker’, schrijft Volkskrant-journaliste Sheila Sitalsing op X.

Andere social mediagebruikers vinden Verhoeven naïef, omdat hij deze video maakte in verkiezingstijd, met de lijsttrekker van de VVD.

- Advertentie -