16.7 C
Amsterdam

Kiev roept ambassadeur in Marokko terug

Lees meer

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de Oekraïense ambassadeurs in Marokko en Georgië teruggeroepen. Volgens hem zijn ze er niet in geslaagd om Marokko en Georgië te overtuigen om ‘Rusland te straffen voor zijn invasie’.

‘Met alle respect, als er geen wapenleveranties zijn, geen sancties, geen beperkingen voor Russische zaken, zoek dan alsjeblieft ander werk’, zei hij Zelensky in een video.

Volgens Morocco World News lijkt de stap een poging van Zelensky om andere Oekraïense ambassadeurs over de hele wereld aan te sporen beter hun best doen, zodat Oekraïne wapens krijgt en Rusland sancties opgelegd krijgt.

Ondanks dat het Westen dit allemaal wél doet, verwacht Oekraïne meer van ons. Voornaamste punt is de vraag om een no-fly-zone boven Oekraine. Gisteren sprak Zelensky via een videoverbinding het Nederlandse parlement toe. Alle fracties – behalve Forum voor Democratie – waren aanwezig.

Zelensky wees de Nederlandse politici op de vrijheidsstrijd die ons land in de zestiende eeuw tegen Spanje heeft gevoerd. Op 1 april 1572, vandaag precies 450 jaar geleden, bevrijdden de Geuzen het stadje Den Briel. Dat wordt door historici gezien als belangrijk omslagpunt in de Tachtigjarige Oorlog.

- Advertentie -