23.1 C
Amsterdam

Kinderboek leert zwarte meisjes over kroeshaar, krijgt Nederlandse vertaling

Lees meer

De in Nederland woonachtige schrijfster Sharnette Donacien heeft een kinderboek geschreven speciaal voor zwarte meisjes. Er komt een Nederlandse vertaling van haar boek, meldt Afro Magazine.

Het kinderboek Ada’s wash day gaat over Ada, een jong zwart meisje. Haar moeder wast elke week haar haar. Ada leert om goed te zorgen voor haar zwarte krullen en om zichzelf te accepteren als zwarte vrouw.

Sharnette Donacien werd geboren op Saint Lucia in de Cariben, groeide op in het Verenigd Koninkrijk en woont tegenwoordig in Nederland. Ze schreef het boek voor haar dochter Adalia.

‘In onze buurt waar Adalia opgroeit zijn er niet veel kleine meisjes die op haar lijken’, vertelt Donacien aan Afro Magazine. ‘Ze voelt zich vaak anders en niet op haar gemak, waardoor ze soms negatief praat over haar haar en over anders uit zien en over steil haar hebben net als haar vrienden.’

Donacien wil dat haar dochter leert om van haar zwarte krullen te houden. Het is haar missie om zwarte lezeressen, klein en groot, een sterk zelfgevoel te laten ontwikkelen.

- Advertentie -