18.8 C
Amsterdam

Kinderen halen 25.000 euro op voor Turkije

Lees meer

De Ulu-moskee in Bergen op Zoom organiseerde afgelopen weekend een speelgoedbeurs voor kinderen. De opbrengst van deze beurs, vijfentwintigduizend euro, wordt gebruikt om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije te helpen.

De kinderen verkochten knuffels en spelletjes en doneerden geld uit hun eigen spaarpot. Imam Bunyamin Yildiz vertelt aan BN De Stem dat hij graag kinderen wilde betrekken bij de hulpactie, omdat er vanuit de kant van kinderen veel vragen waren over de aardbeving. Hij maakte een video voor hen op YouTube, waar veel respons op was. Kinderen wilden graag iets doen, en al snel ontstond het idee van de speelgoedbeurs.

Kinderen verkochten tweedehands speelgoed, of doneerden spaarcenten voor Turkije. Andere kinderen bakten koekjes en verkochten die aan de deuren. ‘Het waren niet alleen islamitische kinderen’, vertelt de imam. De actie sloeg ook aan bij andere kinderen in de buurt.

De vijfentwintigduizend euro gaat naar de Islamitische Stichting Nederland, de Nederlandse tak van het Turkse directoraat voor godsdienstzaken Diyanet, waarbij honderdvijftig Nederlandse moskeeën zijn aangesloten. ‘De stichting zorgt ervoor dat het geld op de juiste plek terechtkomt’, zegt imam Yildiz.

- Advertentie -