14.3 C
Amsterdam

‘Kippenvel’: honderden Marokkanen bidden samen vanaf hun balkons

Lees meer

In de Marokkaanse kustplaats Tanger bedachten inwoners een creatieve manier om, ondanks de daar geldende lockdown, samen te bidden: op het balkon.

Op een opname, geschoten op zaterdagavond, is te horen hoe deze Marokkanen gezamenlijk gebeden scanderen. Ze roepen daarbij God aan om hen te behoeden voor het corona-gevaar.

Inmiddels gaan de beelden in rap tempo viral op social media. Mensen reageren onder de video dat zij ontroerd zijn. ‘OMG, I had goosebumps (kippenvel, red.) watching this’, reageert Twittergebruiker ‘Ebraheem’ bijvoorbeeld. ‘May Allah save us.’

Marokko riep een week geleden de noodtoestand uit. Sindsdien is het land in lockdown. Mensen moeten thuis blijven en winkels en moskeeën zijn dicht. Voor Marokkanen is het afgelopen vrijdag de eerste keer in hun leven geweest dat zij niet naar het middaggebed konden gaan.

Volgens de officiële cijfers zijn er in Marokko 225 besmettingen en zes doden.

Gebedsdiensten gelden als broeihaarden van besmettingen. Zo was er vorige maand een grote religieuze bijeenkomst in Maleisië met 16.000 moslims, die leidde tot 670 besmettingen in zes landen. Inmiddels hebben (moslim)landen van over de hele wereld hun moskeeën tijdelijk gesloten.

- Advertentie -