18.8 C
Amsterdam

Koeweit: vrouwen protesteren omdat ze niet mogen yogaën in de woestijn

Lees meer

Tientallen vrouwen in Koeweit hebben gedemonstreerd tegen het cancelen van een yoga-retraite in de woestijn. De overheid besloot dit evenement te verbieden, onder druk van conservatieve moslims die yoga ‘onzedelijk’ vinden.

De overheid verbood de geplande yoga-retraite voor vrouwen in de woestijn, omdat de organisatoren er niet in waren geslaagd de benodigde vergunningen te verkrijgen. Dat kwam omdat er door conservatieve moslims sterke druk op de regering werd uitgeoefend om het event te voorkomen.

Vorige week bestempelde een conservatieve parlementariër de yoga-retraite als ‘gevaarlijk’ en ‘vreemd (…) aan onze conservatieve samenleving’. Hij riep het ministerie van Binnenlandse Zaken op het event te verbieden.

Vrouwenorganisaties in Koeweit reageren woedend op het verbod en organiseerden maandag een  protest. Demonstranten hadden borden bij zich waarop onder meer ‘het regime van fatwa’s’ en de ‘voogdij van vrouwen’ werd gehekeld. De demonstranten hekelen dat de regering heeft gecapituleerd voor ‘vijanden van de vrijheid’.

- Advertentie -