14.5 C
Amsterdam

Koning Jordanië: ‘Wij nemen geen Palestijnse vluchtelingen op’

Lees meer

Abdullah II, de koning van Jordanië, zegt dat zijn land geen Palestijnse vluchtelingen wil opnemen en Egypte ook niet. Dit bericht internationaal persbureau Reuters.

De Jordaanse koning wil op deze manier voorkomen dat Israël op deze manier Jordanië, Egypte en de rest van de wereld voor een voldongen feit stelt en de etnische zuivering van Palestijnen accepteert.

Ook Egypte wil geen Palestijnse vluchtelingen opnemen. Een woordvoerder van de regering vertelt Financial Times dat Egypte Gaza graag wil helpen, maar geen grote aantallen vluchtelingen zal accepteren. ‘Je wil dat wij 1 miljoen vluchtelingen opnemen? Welnu, ik zal hen naar Europa sturen. Jullie komen zo op voor mensenrechten, je mag hen hebben.’

Israël voert nu al dagenlang aanvallen uit op de Gazastrook, uit wraak voor de bloedige aanval van Hamas op Israël op zaterdag 7 oktober. Er zijn duizenden mensen omgekomen, waaronder meer dan duizend kinderen. Gisteren verwoestte een raket een ziekenhuis, met honderden doden tot gevolg. Over de hele wereld demonstreerden moslims, om zo hun solidariteit met de Palestijnse zaak te betuigen.

- Advertentie -