Koning van Marokko: twaalf paleizen, 600 auto’s en een miljoen horloges

Lees meer

Mohammed VI, de koning van Marokko, heeft een fortuin van 5 miljard euro, zo schrijft de Spaanse krant El Espanol. De koning leidt een zeer luxueus leven, terwijl zijn onderdanen met veel moeite de eindjes bij elkaar proberen te knopen.

Volgens het zakentijdschrift Forbes is koning Mohammed VI de rijkste man van Marokko, de op vier na rijkste man van Afrika en staat hij in de top 10 rijkste monarchen van de wereld. De koning heeft zijn enorme fortuin deels geërfd van zijn vader Hassan II, maar tijdens Mohammeds koningschap is het kapitaal vermeerderd.

De Société Nationale d’Investissement, de koninklijke holding, is aanwezig in alle sectoren van de Marokkaanse economie en levert de koning miljarden op. Tegenwoordig bezit de holding aandelen in meer dan dertig bedrijven, waaronder sommige multinationals. Daarnaast ontvangt de koning inkomen uit zijn landerijen en uit onroerend goed. Bovendien krijgen de koning en zijn familie bovendien jaarlijks 250 miljoen euro van de Marokkaanse belastingbetaler.

De koning maakt ook heel veel kosten. Hij heeft twaalf paleizen, waar in totaal elfhonderd dienaren werken. Om dit te kunnen betalen, is de koning elke dag een miljoen euro kwijt. Tevens houdt Mohammed van luxe. Zo heeft hij zo’n 600 auto’s en een miljoen horloges, een prachtig kasteel in Frankrijk, een luxueus zeiljacht en twee privévliegtuigen.

Het Marokkaanse bbp per hoofd van de bevolking is 4.400 dollar. Daarmee staat Marokko op de 86e plaats, tussen Iran (85) en Jamaica (87) in. Ter vergelijking: het Nederlandse bbp per hoofd ligt op 48.222 dollar.

- Advertentie -

23 REACTIES

  1. Kunnen beter dat geld aan Nederland geven met al die marokanen hier. Dat geld komt toch niet bij de bevolking terecht daar. En dan Nederland met een schijntje afschepen

  2. Europa wordt toch wakker en stop met subsidiegelden te sturen naar ‘s werelds rijkste monarch M6! Wij eisen ons geld terug. Met terugwerkende kracht!

  3. laat ze eerst ons folk steunen al die mensen die nu zonder baan zitten ,en dan nog de mensen die zijn ontslagen en geen inkomen meer hebben geef hier maar een miljard uit

  4. Deze man is een crimineel en laat ze volk verhongeren en probeert ze zo dom mogelijk te houden en geeft ze massaal visum’s naar Europa om t geld wat ze verdienen in europa weer terug naar marokko te sturen, deze man denkt alleen aan ze eigen familie en zo veel mogelijk geld verdienen voor zichzelf maar aan de ene kant begrijp ik m wel want hij is niet de echte leider van marokko dat is namelijk Frankrijk die beheren ook alle grote bedrijven zoals de banken en verzekeringsmaatschappijen en de vuilindustrie enz dan moet je als zogenaamde koning ook maar alles pakken wat je kan pakken

  5. Vanuit Nederland begon in feite DE. GELDELIJKE . ONDERSTEUNING bij binnenkomst van de zich ‘ gastarbeiders’ noemenden, waarvan de bedoeling was, dat ze na ‘gedane arbeid’, het sluiten van de Nederlandse Steenkolenmijnenen, WEER. terug naar hun ‘thuislanden’ zouden vertrekken,::: wat HELAAS. NIET. GEBEURDE,: het tegenovergestelde speelde zich af, : hele gezinnen immigreerden, in ons. ‘land. van. melk. en. honing,’ met de fantastische sociale voorzieningen( was . MEN immers niet gewend, dus werd ons land als ‘luilekkerland’ beschouwd,
    M E T. een TOLERANTE . bevolking., terwijl die tolerantie in het geheel NIET werd gewaardeerd, : gewoonweg eisen begon te stellen , op velerlei gebied, aan de ORIGINELE. bevolking, !!!!!…………..( tja, sluwerikken zijn. slimmeriken.
    altijd. de. baas, )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here