10.1 C
Amsterdam

Kritiek op Simons: op de foto met ‘fasjo’ Van Haga?

Lees meer

De politiek leider van BIJ1 Sylvana Simons is tijdens Prinsjesdag glimlachend op de foto gegaan met haar collega Wybren van Haga van Tweede kamer fractie Groep van Haga. Op sociale media wordt het kiekje met de ex-FvD’er haar niet in dank afgenomen.


Ook Sylvana Simons maakte traditiegetrouw op Prinsjesdag een politiek statement met haar ‘reflecterende aluminiumpak’.

‘Het is Prinsjesdag. In tijden waar de crises zich blijven opstapelen en het vertrouwen in de politiek lager is dan ooit, is het belangrijk dat de overheid zichzelf een spiegel voorhoudt,’, aldus het officiële Twitteraccount van BIJ1.

Echter laten veel aanhangers van Bij1 zich gefrustreerd uit op sociale media. De foto van Simons en Van Haga zorgt volgens hen voor een deuk in het vertrouwen in de politiek.

‘We wisten dat BIJ1 zoals alle anderen die het daarvoor geprobeerd hebben niet het systeem zouden veranderen, maar opgeslokt zouden worden door het systeem zelf. Maar dit is wel érg snel gegaan zeg,’ volgens één van de Twitteraars. Een andere tweet van een verontwaardigde vrouw: ‘Wat is dit? Please zeg niet dat je kameraadschappelijk met fasjos (fascisten, red.) doet’.

Maar ook Van Haga krijgt kritiek. Een aanhanger van Forum van Democratie ziet in de foto ‘het gelijk van Thierry Baudet’ . In de politiek zou het allemaal draaien om  ‘gespeelde verontwaardiging’.

- Advertentie -