15.1 C
Amsterdam

Labour laat pro-Palestina kandidaat vallen

Lees meer

‘Ze hadden de pers al ingelicht, voordat ze het fatsoen hadden om mij te bellen’, zegt Faiza Shaheen in shock over haar verwijdering van de Labour-lijst voor de verkiezingen. Een uur voordat ze aanschoof bij BBC Newslight kreeg ze een mailtje dat ze niet meer meedeed, omdat ze de doelstellingen van Labour zou ‘frustreren’.

Volgens critici zou er een zuivering van ‘pro-Palestijnse kandidaten’ gaande zijn bij Labour. Zo meldt de Arabische nieuwssite Middle East Eye.

‘Het ging bij om tweets van meer dan tien jaar geleden’, vertelt Shaheen zichtbaar aangedaan bij BBC Newslight. ‘Er zaten zelfs tweets bij over mijn ervaringen van islamofobie binnen de partij. Mag ik niet eens meer over mijn eigen ervaringen en de dubbele standaard praten?’

Ook zou het liken van een kritische oude sketch van Jon Stewart over Israël zijn aangevoerd als reden om haar te cancelen, meldt de journalist Mehdi Hassan. ‘Dit is het domste ding dat Engeland heeft gedaan sinds de verkiezing van Boris Johnson’, reageert de comedian.

Faiza Shaheen heeft een islamitische achtergrond en maakt zich sterk voor een staakt-het-vuren in de Gaza-oorlog.

Dat heeft volgens sociale media gebruikers haar kop gekost.

- Advertentie -