14.4 C
Amsterdam

Rapper Insayno duikt op in campagne Rotterdamse gemeente, Leefbaar boos

Lees meer

Leefbaar Rotterdam is woedend: de gemeente Rotterdam heeft namelijk rapper Insayno tot rolmodel in een publiekscampagne gebombardeerd. Dit schrijft Leefbaar-raadslid Tanya Hoofwerf in een brief aan burgemeester Ahmed Aboutaleb, meldt Dagblad 010.

De dienst Stadsbeheer plaatste onlangs – net als in augustus – een filmpje van Insayno. Daarin wijst de rapper burgers, vooral jongeren, op de noodzaak van de anticoronamaatregelen.

Een dag voordat dit filmpje was geplaatst was de rapper tot stadsdichter van Haarlem benoemd. Die benoeming leidde tot grote beroering vanwege gewelddadige en antisemitische uitspraken die Insayno in het verleden deed.

Hoogwerf somt op: ‘Zo hoopte hij in 2013 dat Geert Wilders vermoord zou worden door de vrijkomende Volkert van der Graaf, vond hij het een goede remedie om FVD’er Yernaz Ramautarsing een kogel door zijn ‘kankerkop’ te schieten, noemde hij concentratiekampen ‘slechts een lachertje’ in vergelijking met slavenhandel, vindt hij de Holocaust een ‘cover-up voor domme schapen’ riep hij op tot plunderingen en werd hij veroordeeld voor opruiing en het bekogelen van politieagenten met stenen in de Haagse Schilderswijk.’

Hoogwerf vraagt de burgemeester  of hij haar walging deelt over het feit dat ook de gemeente Rotterdam gebruik heeft gemaakt van de diensten van de controversiële rapper.

- Advertentie -