13.7 C
Amsterdam

Leefbaar en PVV eisen uitleg Aboutaleb na ‘absurde’ ramadan-uitspraak

Lees meer

Leefbaar en de PVV in de Rotterdamse gemeenteraad zijn boos op burgemeester Ahmed Aboutaleb, na zijn uitspraken over de ramadan en de avondklok. Dit schrijft Dagblad 010.

Volgens raadslid Tanya Hoogwerf (Leefbaar) is de opmerking ‘een klap in het gezicht van vele families die vanwege de coronamaatregelen hun familie niet konden zien tijdens kerst, verjaardagen, oud en nieuw en begrafenissen.’ Dit schrijft ze in een brandbrief aan de burgemeester.

Gisteren waarschuwde Aboutaleb dat het handhaven van de avondklok tijdens de ramadan wel eens lastig zou kunnen worden. Half april begint de islamitische vastenmaand. Het vasten duurt tot ongeveer half tien ’s avonds, nadat de avondklok is ingegaan.

Volgens de burgemeester hebben moslims na het vasten toch de neiging om op familiebezoek te gaan. ‘We hebben in Nederland toch een miljoen mensen die daar aan doen. Het wordt dus voor heel veel mensen ingewikkeld om zich daar aan te houden.’

Sommige twitteraars reageren verbolgen op de opmerkingen van Aboutaleb, omdat hij zou suggereren dat voor moslims andere regelen gelden dan voor de rest van Nederland.

Met zijn uitspraken zou Aboutaleb moslims ‘een soort van vrijbrief geven om zich niet aan de avondklok te houden’, aldus Leefbaar.

- Advertentie -