13.1 C
Amsterdam

Leefbaar: ‘Nida vindt vrijheid salafisten belangrijker dan onthoofde docent’

Lees meer

Raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam wil niet dat de Organisatie Tegen Islamofobie in Frankrijk (CCIF) en de Franse NGO BarakaCity in Rotterdam een nieuwe uitvalsbasis krijgen. Beide organisaties worden op dit moment ontmanteld door de Franse staat. Dit bericht Dagblad 010.

Nourdin el Ouali van de islamitische partij Nida pleitte er eerder deze week voor CCIF en BarakaCity asiel te verlenen in Nederland, zoals ons land in de zeventiende eeuw ook onderdak bood aan de Hugenoten die door de Franse staat werden vervolgd. Hoogwerf wil hier niets van weten, zo laat ze weten aan burgemeester Ahmed Aboutaleb.

‘De Franse maatregelen verdienen geen kritiek of veroordeling, maar steun en navolging. Voor Nida is de vrijheid van salafisten om onze samenleving omver te werpen belangrijker is dan een onthoofde docent en klimt verontwaardigd in de pen om zich aan te sluiten bij de tirades van de Turkse dictator Erdogan en moslimextremisten overal ter wereld.’

Hoogwerf vindt dat de burgemeester er alles aan moet doen om te voorkomen dat beide organisaties voet aan de grond krijgen in Rotterdam. Overigens staat CCIF anders dan BarakaCity niet te boek als salafistische organisatie, maar is zij volgens tegenstanders gelieerd aan de islamistische Moslimbroederschap.

- Advertentie -