6.9 C
Amsterdam

Leiden: moskeeën kwaad op leraar om opdracht over islam en aanslagen

Lees meer

Het Moskeeën Platform Leiden is boos op de godsdienstleraar van het Visser ‘t Hooft-Lyceum in Leiden, bericht Omroep West. De docent had leerlingen de opdracht gegeven een krantenartikel over moslimextremisme te schrijven.

Leerlingen van 3VWO moesten hun krantenartikel moesten schrijven aan de hand van vijf vragen (foto). Voordat hij deze vragen op het scherm projecteerde, liet de docent enkele video’s van aanslagen zien.

Volgens het Moskeeën Platform Leiden heeft de godsdienstles ‘een behoorlijk negatieve emotionele impact’ op een aantal leerlingen gemaakt en was de opdracht ‘grensoverschrijdend en pedagogisch onverantwoord’. Het platform vraagt welke maatregelen de school gaat nemen tegen de docent.

De zaak kwam aan het rollen toen een leerling een foto maakte van de schrijfopdracht en deze foto op social media werd gedeeld. Dit leidde tot felle discussies. Ook de politieke partij Denk bemoeide zich met de zaak. Het Visser ‘t Hooft-Lyceum nam in een korte verklaring vlug afstand van de controversiële godsdienstles.

UPDATE: De docent zit op dit moment thuis, meldt Omroep West, dat niet weet of dit is vanwege een schorsing of uit veiligheidsredenen. Op Instagram werden doodsbedreigingen geuit richting de docent. De politie wil niet zeggen of er aangifte is gedaan.

- Advertentie -