17.1 C
Amsterdam

Leider Turkse Gelukspartij tegen homo-ouderschap

Lees meer

Temel Karamollaoglu, leider van de Turkse Gelukspartij, heeft de lhbtiq-gemeenschap op de korrel genomen. Homo-ouderschap zou leiden tot degeneratie van het begrip gezin, verklaarde Karamollaoglu afgelopen weekend tijdens een partijbijeenkomst. Dat schrijft de Turkse nieuwssite Duvar.

De Gelukspartij maakt deel uit van de Tafel van Zes, de verenigde Turkse oppositie (minus de Koerden) die het tijdens de komende presidentsverkiezingen wil opnemen tegen de zittende president Erdogan.

‘Een familie bestaat uit een man, een vrouw en kinderen. We kunnen niet accepteren dat twee mannen of twee vrouwen een gezin vormen,’ zei Karamollaoglu.

Het is niet de eerste keer dat de conservatief-islamistische partij de lhbtiq-gemeenschap tot doelwit maakt. Vorig jaar zei Karamollaoglu dat die gemeenschap ‘slechts een kleine gemeenschap’ is. ‘En als je kijkt naar hoeveel aandacht ze krijgen, dan zou je denken dat ze 90% van de mensheid beslaan.’

Intussen zit de leider van de seculiere partij Kilicdaroglu in zijn maag met ex-partijgenoot Muharrem Ince, die de oppositie verdeelt met zijn eigen Vaderlandspartij. De ex-CHP’er heeft zich in het verleden (2014) al eens kandidaat gesteld tegenover Kilicdaroglu, en maar heeft toen verloren.

Nu heeft hij zich weer kandidaat gesteld, maar dan voor het presidentschap op 14 mei. Hiermee verkleint hij de kansen van de oppositie tegenover Erdogan. Vandaag ontvangt Kilicdaroglu Ince, om te kijken of er een deal mogelijk is.

- Advertentie -