17.1 C
Amsterdam

Leusden: man uit Sierra Leone scheert dochter kaal en slaat haar: ‘Is cultuur’

Lees meer

Een man (48) uit Sierra Leone verscheen gisteren niet voor de Utrechtse rechtbank. Hij wordt ervan verdacht het hoofd van zijn dochter te hebben kaalgeschoren, omdat ze ‘ongehoorzaam’ was. Dit bericht RTV Utrecht.

Moeder en dochter, die in Leusden woonden, deden geen aangifte. Het kaalscheren van het hoofd van een ongehoorzame dochter zou horen bij de cultuur van het vaderland van het gezin.

‘Het is in onze cultuur normaal om je dochter te slaan en daarna kaal te scheren als zij iets heeft gedaan wat niet mag’, aldus de verklaring van de man, die volgens het OM inmiddels weer naar het buitenland is vertrokken.

De dochter werd in 2019 zwaar mishandeld, omdat ze zonder toestemming van haar ouders naar Antwerpen was gereisd. Aan de agenten liet het toen zestienjarige meisje littekens op haar armen en benen zien. Ze droeg een pruik, omdat ze ook was kaalgeschoren.

Eerder werd ze afgeranseld met een boomtak met bladeren en met een kunstbloem van ijzerdraad, omdat ze ongehoorzaam was. Ze kreeg klappen op haar armen, benen en haar rug. Haar vader schold haar uit voor ‘hoer’ en schoor haar kaal.

Weer een andere keer werd het meisje door haar moeder kaalgeschoren, in opdracht van haar vader.

Hoewel moeder en dochter geen aangifte hebben gedaan, besloot het Openbaar Ministerie om er toch een zaak van te maken. De man hangt een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en een taakstraf van 120 uur boven het hoofd. Over twee weken volgt de uitspraak.

- Advertentie -