20.7 C
Amsterdam

‘LHBT-straf’, ‘boetemaand’, ‘wraak op China’: deze corona-theorieën gaan viral

Lees meer

Terwijl het coronavirus zich verspreidt, doen de meest uiteenlopende theorieën over de oorzaak van het virus dat ook.

Sommige geestelijken hebben hun antwoord klaar: corona is een straf van God. Waar het precies een straf voor is, daar verschillen de meningen nog een tikje over.

Zo stelt de Israëlische rabbi Meir Mazuz dat God de wereld met het coronavirus straf vanwege de Gay Pride. De rabbi zegt dat Arabische landen geen last hebben van het coronavirus omdat zij de Gay Pride verbieden. Overigens is het virus inmiddels opgedoken in de Golfstaten en Marokko.

Rabbi Mazuz is niet de enige geestelijke die saillante uitspraken doet over het coronavirus. De Franse imam Bechir Ben Hassen beweert dat het coronavirus een straf van Allah is voor China, waar de uitbraak begon: in China zitten namelijk meer dan een miljoen islamitische Oeigoeren in heropvoedingskampen.

De Amerikaanse evangelische pastor Steven Andrew heeft maart vanwege corona uitgeroepen tot ‘boetemaand’. Gelovigen moeten volgens hem berouw hebben voor abortus, het geloof in ‘valse goden’ en ‘LHBT-zonden’: alleen dan zou Amerika tegen corona beschermd kunnen worden.

Andrews landgenoot en televisiedominee Jim Bakker ziet het coronavirus als een kans. Hij claimde vorige maand al een geneesmiddel tegen het virus te hebben. Deze ‘Silver Solution’ kost 115 euro en zou binnen 12 uur mensen genezen van het coronavirus. Het middel is niet getest en de Amerikaanse levensmiddelenautoriteit waarschuwt zelfs voor ‘serieuze en levensbedreigende schade’ na inname.

- Advertentie -