14.5 C
Amsterdam

LHBT-mars door Istanbul, ondanks Turks verbod

Lees meer

In Istanbul is ondanks een verbod van de gemeente een Pride-mars gelopen. Niet in het toeristische centrum bij het Taksim-plein en Istiklal, dat door de politie was afgesloten, maar in de district Sisli. Zo meldt de Armeens-Turkse krant Agos.

De organistoren van de LHBT-mars konden een persconferentie houden, maar werden daarna opgepakt. Ook werd het de pers onmogelijk gemaakt hun werk te doen. Agos heeft de persverklaring van de eenentwintigste Pride-mars in Istanbul integraal gepubliceerd. In de eerste alinea’s staat:

We zijn met het thema TERUGKEREN weer in de gebieden waar jullie ons van wilden verjagen. Er is één ding dat degenen die zelfs ons onze theedrinkende activiteiten te veel zien, vergeten: we zijn hier altijd al geweest.

We zijn bewapend met de woede van de LHBT’ers die gemarteld worden door de staat en de wetshandhavers van de staat, we verklaren dat onze woede jullie in vlammen zal doen opgaan. We zullen onze ruimtes niet verlaten, jullie zullen aan ons moeten wennen.

Vandaag zijn we hier ondanks al jullie verboden en ondanks jullie. We verklaren dat onze strijd niet past in één mars, in één week, en we roepen luid dat elke mars een mars van eer is.

- Advertentie -