17.4 C
Amsterdam

Libanees politicus onder vuur vanwege genocide-tweet richting Syriërs

Lees meer

Een nieuw gekozen lid van het Libanese parlement is in opspraak gekomen vanwege een oude tweet waarin ze oproept tot genocide. Het doelwit: Syrische vluchtelingen in Libanon, meldt de website Middle East Monitor.

In de tweet uit 2016 schreef politica Cynthia Zarazir: ‘Samen voor de genocide van Syriërs, het kan me niet schelen welk geslacht of welke sekte. Ze hebben niets anders gedaan dan Libanon problemen veroorzaken’.

Op tv verontschuldigde Zarazir zich onlangs voor haar taalgebruik. Maar ze hield vol geen spijt te hebben van haar standpunt over Syriërs.

‘Het spijt me dat ik het woord ‘genocide’ gebruik. Ik heb een fout gemaakt en ik geef in het bijzijn van iedereen toe dat ik ongelijk had. Ik heb echter geen spijt van mijn standpunt over Syrische vluchtelingen.’

In Libanon verblijven meer dan 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen. Veel Syriërs maken discriminatie mee door Libanese burgers en de Libanese autoriteiten. In sommige steden bestaan zelfs een avondklok en loonbeperkingen voor Syrische vluchtelingen.

- Advertentie -