14.4 C
Amsterdam

Libanese gezinnen geen geld voor eerste levensbehoeften

Lees meer

Uit een enquete van Unicef onder Libanese gezinnen blijkt dat bijna 90 procent  onvoldoende geld heeft voor de eerste levensbehoeften.

Het kinderfonds van de Verenigde Naties deed onderzoek naar armoede in Libanon. Gezinnen zijn volgens Unicef nauwelijks in staat om rond te komen, ondanks drastische bezuinigingen. Een groeiend aantal gezinnen stuurt jonge kinderen – soms nog maar zes jaar oud – naar buiten om te werken. Maar liefst 15 procent van de huishoudens stuurt de kinderen niet meer naar school, een stijging van 10 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Unicef dringt er daarom bij de Libanese regering op aan om te investeren in onderwijs, door middel van hervormingen en nationaal beleid, om ervoor te zorgen dat alle kinderen – in het bijzonder de meest kwetsbare kinderen – toegang hebben tot inclusief en kwaliteitsvol onderwijs.

Libanon kampt sinds 2019 met een ernstige economische crisis, met inflatie en armoede tot gevolg. De regering probeert een lening van het IMF te krijgen, maar moet dan wel grote economische hervormingen doorvoeren.

- Advertentie -