17.3 C
Amsterdam

Lockdown in Istanbul: alleen naar buiten als je protesteert tegen Israël

Lees meer

Istanbul is in lockdown. Scholen, café en restaurants zijn gesloten, de verkoop van alcohol is aan banden gelegd en er is een strenge avondklok. Maar die geldt niet voor Turken die tegen Israël demonstreren, twittert Turkije-verslaggever Olaf Koens (RTL).

‘Wij kunnen geen minuut stil zitten als honderden onschuldige Palestijnse burgers worden aangevallen en hun leven zwart wordt gemaakt en extremistische joden dit vieren’, antwoordt de vicevoorzitter van de Turkse regeringspartij AKP in Ankara.

‘Het lijkt Rotterdam wel’, zegt een andere Twitteraar over het volgestroomde Taksimplein. Daarmee doelt hij op de pro-Erdogandemonstratie in Rotterdam in 2016, vlak na de mislukte coup in Turkije.

In Marokko mag je juist niet tegen Israël demonstreren, bericht de Riffijns-Nederlandse website Arif News. De Marokkaanse autoriteiten maakten eergisteren een einde aan solidariteitsdemonstraties in Casablanca en Rabat voor de Palestijnen.

Onlangs normaliseerde Marokko de diplomatieke betrekkingen met Israël, in ruil voor erkenning van Marokko’s soevereiniteit over de Westelijke Sahara door de Verenigde Staten.

- Advertentie -