12.8 C
Amsterdam

Londense synagoge en winkels beklad: ‘Joden zitten achter 9/11’

Lees meer

In Londen hebben vandalen zaterdagavond de muur van een synagoge en etalages beklad met antisemitische teksten en symbolen.

Het Joodse lichtfeest Chanoeka was op dat moment in volle gang. De Londense politie onderzoekt momenteel deze ‘racistisch gemotiveerde haatmisdaad’, meldt de Britse krant the Independent.

Er werd met graffiti een rode Davidsster op de muur van de synagoge aangebracht, evenals de cijfers 9 en 11. De boodschap: Joden zouden achter de aanslag van 11 september 2001 zitten.

Ook verschillende winkels in Belsize Park en in Hampstead, gebieden in Londen waar relatief veel Joden wonen, waren het doelwit. Er wordt aangenomen dat de uitingen verwijzen naar een complottheorie die suggereert dat Israël betrokken was bij de terreurdaad op het WTC in New York in 2001.

De Londense politie laat weten het voorval zeer ernstig te nemen, maar dat er tot op heden nog geen arrestatie is verricht. De politie zal extra patrouilleren in de bekladde buurten.

De meldingen over het antisemitische graffitiwerk kwamen binnen op hetzelfde moment waarop in New York sprake was van een steekpartij in het huis van een rabbi. De aanwezigen vierden daar Chanoeka.

- Advertentie -