13.7 C
Amsterdam

‘Luchtverkeer tussen Nederland en Marokko wordt stopgezet’

Lees meer

Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in Nederland heeft Marokko besloten om vluchten van en naar Nederland op te schorten. Dit meldt de Marokkaanse nieuwssite Le360.

Het besluit werd gisteren meegedeeld aan alle betrokken luchtvaartmaatschappijen, meldt de website, en ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gelden. Het vliegverbod zou om middernacht al van kracht worden.

De Marokkaanse autoriteiten hebben het besluit nog niet officieel aangekondigd.

Bronnen vertellen Le360 dat de oplopende besmettingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland de reden is. Enkele dagen eerder heeft Marokko om diezelfde reden het luchtverkeer van en naar Rusland opgeschort.

Laila Mechbal, directeur van Air Arabia Maroc, twittert dat de vliegtuigmaatschappij vanaf middernacht al het vliegverkeer met Nederland, het VK en Duitsland zal opschorten. De Marokkaanse autoriteiten hebben het besluit echter nog niet officieel aangekondigd.

In de afgelopen week zijn in Nederland 25.751 nieuwe positieve tests geregistreerd, meldde het IVRM gisteren. Dat is 44 procent meer dan vorige week.

- Advertentie -