14.3 C
Amsterdam

Maffiabaas Sedat Peker: ‘Turkije stuurde via mij wapens naar Al Nusra’

Lees meer

In een nieuwe video vertelt de Turkse maffiabaas Sedat Peker dat Turkije via hem wapens naar de Syrische jihadistische rebellenbeweging Al Nusra heeft gestuurd.

De YouTube-video’s van Peker, die vanuit de Verenigde Arabische Emiraten een kruistocht voert tegen de Turkse staat, worden honderden miljoenen keren bekeken en brengen de regering van president Erdogan in ernstige verlegenheid. Zo beschuldigt Peker de overheid van cocaïnehandel, de inbeslagname van eigendommen, verkrachting en samenwerking met de Russische maffia.

Peker gaf in zijn nieuwste video details over een beruchte incident met trucks van de Turkse inlichtingendienst van zes jaar geleden. De Turkse oppositiekrant Cumhuriyet betrapte de karavaan op het transporteren van wapens naar Syrische jihadisten van Al Nusra, dat is gelieerd aan Al Qaida, onder het mom van humanitaire hulp aan de Turkmeense bevolking in het noordwesten van Syrië.

‘Peker vertelt dat hij en anderen dit project hadden bedacht en dit met een bevriende politicus hadden besproken. ‘Onbemande luchtvaartuigen, radio’s genoeg voor alle strijders daar, kogelvrije vesten, vrachtwagens vol…’

Volgens Peker zat, in tegenstelling tot wat de oppositiemedia beweren, de Turkse geheime dienst niet achter de wapenleveranties, maar het Turkse beveiligingsbedrijf Sadat, dat adviseert op het gebied van defensie en onder leiding staat van een voormalige veiligheidsadviseur van Erdogan.

- Advertentie -