20.5 C
Amsterdam

Maleisië arresteert ‘Mossad-spionnen die Palestijn ontvoerden’

Lees meer

Maleisië heeft elf inwoners gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van een Palestijnse man met vermeende Hamas-banden. De elf zouden in opdracht van de Israëlische inlichtingendienst Mossad werken.

Op Maleisische tv-beelden was gisteren te zien zien hoe verschillende mannen in een rij naar de rechtbank van Kuala Lumpur lopen, hun handen geboeid en hun ogen bedekt (foto).

Vier vermeende Mossad-agenten zouden eind vorige maand een Palestijnse IT’er van straat hebben geplukt en ontvoerd in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

De Israëliërs zouden hem 24 uur lang hebben vastgehouden in een huis, terwijl ze hem sloegen en ondervroegen over IT-gebruik door Hamas. De ontvoerde man zou banden hebben met de gewapende tak van Hamas.

De ontvoering mislukte. Een Palestijnse vriend van de man belde de politie, die daarop de mannen oppakte. De politie ontdekte de ontvoerde man geblinddoekt en vastgebonden aan een stoel.

Volgens Maleisië heeft de Palestijnse man meerdere verwondingen opgelopen en heeft hij Maleisië verlaten samen met de tweede Palestijn.

De Mossad werd in 2018 in verband gebracht met een moord in Maleisië op een Palestijnse ingenieur en Hamas-lid. Al Jazeera meldt dat Mossad een cel van 11 Maleisiërs heeft gerekruteerd.

- Advertentie -