20.7 C
Amsterdam

Man bedreigt Wilders, krijgt taakstraf

Lees meer

De rechtbank in Utrecht heeft Bilal el M. (21) honderd uur taakstraf opgelegd vanwege het bedreigen van Geert Wilders, meldt RTV Utrecht.

‘Vieze kanker jood. Als k je tegenkom krijg je kogel door je hoofd kanker varken’, schreef El M. op de Instagrampagina van de PVV-leider.

De verdachte moest tegelijkertijd terechtstaan voor het veroorzaken van een verkeersongeluk in 2018, waarbij hij vervolgens doorreed, en het rondrijden zonder rijbewijs diezelfde dag.

De verdachte zei zich niet te herinneren dat hij Wilders had bedreigd, onderwijl achterover leunend. De rechter kon zijn houding niet waarderen en besloot tot honderd uur taakstraf of vijftig dagen vervangende hechtenis, het dubbele van wat het Openbaar Ministerie had geëist. El M. kreeg ook een celstraf van twee jaar opgelegd, maar dan voorwaardelijk.

‘Ik til vooral erg zwaar aan de bedreiging van de heer Wilders’, zei de rechter. ‘Steeds vaker zien we dat bedreigingen digitaal geuit worden. Er worden om die reden ontzettend veel mensen beveiligd en dat kost de samenleving handenvol geld.’

Bilal el M. is woedend over de uitspraak. Hij kondigde direct aan in hoger beroep te zullen gaan.

- Advertentie -