19.1 C
Amsterdam

Marokkaans-Nederlandse Ihattaren in Jong Oranje, Marokkaans medium woedend

Lees meer

De regeringsgezinde Marokkaanse nieuwssite Hespress is boos op de KNVB. De reden: de 17-jarige Marokkaans-Nederlandse voetballer Mohammed Ihattaren is in de voorselectie van Jong Oranje opgenomen voor het EK-kwalificatieduel met Cyprus.

‘Nederlandse voetbalbond is van plan het uitkomen van Ihattaren voor Marokko te bederven’, kopt de website woedend. Volgens Hespress proberen de Nederlanders de verwoede pogingen van de Marokkaanse voetbalbond om Ihattaren voor het Marokkaanse jeugdelftal te strikken te saboteren.

Mohammed Ihattaren is geboren in Utrecht, zijn voorouders komen uit het Marrokaanse Rifgebied. Eerder dit jaar liet hij een waterput aanleggen in de Riffijnse stad Al-Hoceima.

Ihattaren wordt sinds zijn invalbeurten van vorig jaar gezien als een groot talent voor de toekomst, maar lijkt dit seizoen al door te breken bij zijn club PSV. Vorig weekend stond hij in de basis tegen Heracles, waartegen hij de 2-0 scoorde. En gisteren scoorde hij weer, tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen de Cyprioten van Apollo Limassol in de voorronde van de Europa League.

Ihattaren maakte afgelopen weekend duidelijk dat hij voorlopig nog geen keuze wil maken voor welke land hij als voetballer uiteindelijk gaat uitkomen.

De voetbalbonden van Nederland en Marokko strijden al langer om Marokkaans-Nederlandse voetbaltalenten, waarbij Marokko sinds een aantal jaren steevast als winnaar uit de bus komt. Zo kozen PSV-oudgediende Ibrahim Afellay en oud-Feyenoorder Khalid Boularouz in het vorige decennium nog voor Oranje, maar komen de hedendaagse Ajax-sterren Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui uit voor Marokko.

- Advertentie -