23.5 C
Amsterdam

Marokkaanse minister wil af van verbod op buitenechtelijke relatie

Lees meer

De Marokkaanse Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) is boos op de minister van Justitie omdat hij een einde wil maken aan de strafbaarheid van abortus. Ook wil hij de buitenechtelijke relatie uit het wetboek van strafrecht halen. Volgens de islamisten zijn deze voorgestelde hervormingen in strijd met islamitische en nationale waarden.

Minister Ouahbi kondigde onlangs aan het Marokkaanse wetboek van strafrecht te zullen hervormen. De concepttekst voor het nieuwe wetboek is ‘klaar’ en kan volgens hem aan het parlement worden gepresenteerd.

Liberale Marokkanen juichen deze voorgestelde hervormingen toe, maar islamisten zijn woedend. ‘Elke hervorming of herziening van de bepalingen van deze wet moet plaatsvinden binnen het kader van islamitische referentie en nationale consensus, aangezien het gaat om de grondslagen die de stabiliteit en cohesie van de staat en de samenleving en de veiligheid van het gezin en de sociale relaties reguleren’, stelt de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling in een persbericht. De partij is ook een felle tegenstander van de legalisatie van abortus.

De Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling heeft een conservatieve en islamistische signatuur. Het doel van de partij is – naar eigen zeggen – bijdragen aan een modern en democratisch Marokko binnen de constitutionele monarchie.

- Advertentie -