17.1 C
Amsterdam

‘Marokkaanse Nederlanders twijfelen over Marokko-reis door strenge regels’

Lees meer

Volgens het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders zijn Marokkaanse Nederlanders afwachtend om weer naar Marokko te reizen. Dit, vanwege de strenge inreisregels die het land hanteert.

Veel Marokkaanse Nederlanders willen graag weer naar Marokko, zegt voorzitter Bouchaib Saadane tegen het ANP. Maar de strenge coronaregels in Marokko zorgen ervoor dat een deel van hen twijfelt een reis te boeken. De verplichte PCR-test, die ook voor gevaccineerden geldt, is volgens Saadane mogelijk een obstakel.

‘Reizen wordt duurder als je zo’n PCR-test nodig hebt, zeker als je met een heel gezin naar Marokko reist’, aldus de voorzitter. ‘Daarom willen we graag weten wat het nut is van een PCR-test voor mensen die toch al zijn gevaccineerd en meer uitleg krijgen over de coronaregels in algemene zin voor reizen naar Marokko.’

Een groep Marokkaanse Nederlanders en Vlamingen startte vorige week een petitieactie tegen de strenge inreismaatregelen van Marokko. De ondertekenaars willen Marokko kunnen bezoeken zonder vaccinatieverplichting en hopen dat koning Mohammed VI de maatregelen versoepelt. De petitie is inmiddels vierduizend keer ondertekend.

- Advertentie -