14.7 C
Amsterdam

Marokkaanse zangeres in de penarie na opnemen liedje met Israëliër

Lees meer

De Marokkaanse zangeres Sanaa Mohamed kreeg doodsbedreigingen en besloot onder te duiken, nadat ze samen met de Israëlische zanger Elkana Marzino een liedje heeft gemaakt. Nu is ze opgepak in Koeweit.

Ze werd gearresteerd omdat Israël en Koeweit geen diplomatieke betrekkingen hebben, vertelt een anonieme bron aan de Israëlische nieuwsoutlet N12. ‘Ze zit nu in de problemen en de inschatting is dat ze uiteindelijk zal worden vrijgelaten en terug zal keren naar Marokko.’

Sanaa Mohammed bracht samen met Marzino de hit J’en Ai Marre (‘Ik heb er genoeg van’) uit. Een hit met dezelfde titel werd uitgebracht in 2003 door de Franse zangeres Alizée.

Het is niet de eerste rel nadat een zanger uit de Arabische wereld samenwerkte met een Israëlische artiest. In december ontving de Tunesische artiest Noamane Chaari soortgelijke bedreigingen en werd hij naar verluidt ontslagen. De reden: hij had samengewerkt met de Israëlische artiest Ziv Yehezkel en met hem het lied Peace Between Neighbors uitbracht.

Afgelopen weken voerden tegenstanders van de recente normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël actie in diverse islamitische landen. Ze vinden dat je op geen enkele manier mag associëren met ‘zionisten’, ook niet in een song.

- Advertentie -