14.4 C
Amsterdam

Marokko deelt celstraf uit voor verspreiden ‘corona-nepnieuws’

Lees meer

Een Marokkaanse man uit Tétouan heeft twee maanden gevangenisstraf en een boete van omgerekend 190 euro gekregen. De reden? Hij zou nepnieuws over het coronavirus hebben verspreid.

Eind februari deelde de man op social media een video (foto) waarin hij beweerde dat in Tétouan twee mensen aan het coronavirus waren overleden. Volgens de nationale veiligheidsdienst is dat onzin:


Nadat de man vorige week zijn berichten had geplaatst werd hij al snel door de Marokkaanse autoriteiten opgepakt. Deze week moest hij voor de rechter verschijnen, waarna hij dus de gevangenis in moest.

De afgelopen twee weken pakte Marokko al vaker mensen op omdat ze nepnieuws over coronabesmettingen zouden hebben verspreid via social media.

Premier Saad Eddine el Othmani staat helemaal achter de arrestaties. ‘Het is noodzakelijk om informatie te verifiëren bij bevoegde autoriteiten. We hebben een nationaal systeem voor monitoring en controle’, aldus de premier.

Volgens de officiële berichten uit Marokko is daar drie dagen geleden voor het eerst iemand overleden aan corona. Het slachtoffer is een 89-jarige vrouw, die kort daarvoor in Noord-Italië was geweest.

- Advertentie -