13.8 C
Amsterdam

‘Marokko kan vastzittende Marokkaanse Nederlanders dwingen te blijven’

Lees meer

Marokko beschouwt Marokkaanse Nederlanders met een dubbel paspoort formeel als onderdanen. Dat zou Marokkaanse Nederlanders die nu in Marokko vastzitten een probleem kunnen opleveren, meldt het Marokkaans-Nederlandse medium Arif News.

Marokko kan mensen met een dubbel paspoort dwingen in het land te blijven, waardoor ze niet naar bijvoorbeeld België of Nederland gerepatrieerd kunnen worden. Dat stelde de Belgische buitenlandminister Philippe Goffin gisteren op tv:

De Nederlandse ambassade in Marokko zou met hetzelfde bericht zijn gekomen als de Belgische minister, maar het daarna weer verwijderd hebben. De Nederlandse ambassade ontkent zo’n bericht te hebben geschreven, zo bericht NPO Radio 1:

Marokko verbood zaterdag alle repatriëringsvluchten voor internationale toeristen en riep tot 20 april de noodtoestand uit. Naar schatting vijfhonderd Nederlanders, waaronder dus veel Marokkaanse Nederlanders, zitten er nog vast.

Buitenlandminister Stef Blok maakte maandag bekend dat Nederlandse reizigers in het buitenland hulp kunnen krijgen bij het regelen en bekostigen van hun terugreis.

- Advertentie -