14.9 C
Amsterdam

Marokko: meer Engels en Tamazight op school

Lees meer

Het Marokkaanse ministerie van Onderwijs wil dat er meer les wordt gegeven in Engels en Tamazight, bericht Morocco World News. Tamazight is de taal van de Amazigh, de oorspronkelijke bewoners van Noord-Afrika.

Het Tamazight-taalonderwijs zal worden uitgebreid naar meer onderwijsinstellingen. Het ministerie wil 600 gespecialiseerde Tamazight-docenten aannemen en jaarlijks minstens 2.000 docenten met dubbele bevoegdheden trainen. Daarnaast wil het ministerie het Engelse taalonderwijs uitbreiden.

De maatregelen maken deel uit van een uitgebreide strategie om het taalonderwijs in Marokko te verbeteren. De focus ligt op het vergroten van de taalvaardigheid van studenten en het versterken van de culturele diversiteit binnen het Marokkaanse onderwijssysteem.

Tamazight is een officiële taal in Marokko, naast natuurlijk het Arabisch. In een poging om de Amazigh-bevolking tegemoet te komen, die eeuwenlang werd gediscrimineerd, besloot koning Mohammed VI vorig jaar om het Amazigh Nieuwjaar (Yennayer) als officiële feestdag te erkennen.

- Advertentie -