15.1 C
Amsterdam

Marokko: minister vindt dat stelletjes in hotel niet langer hoeven aan te tonen dat ze getrouwd zijn. Conservatieve vrouwen boos

Lees meer

De Marokkaanse Justitieminister Abdellatif Ouahbi ligt onder vuur, omdat hij voorstelt de eis aan stelletjes om huwelijkscontracten te laten zien als ze een hotelkamer willen boeken te verbieden. Dit bericht Morocco World News.

De vrouwenvleugel van de islamistische Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling reageert woedend. Het voorstel van de minister is ‘onverantwoordelijk’ en potentieel schadelijk voor de publieke moraal en het morele fundament van de Marokkaanse samenleving. De islamistische vrouwen roepen alle Marokkanen in binnen- en buitenland op om zich te scharen achter hun protest, omdat de minister de veiligheid van de Marokkaanse samenleving in gevaar zou brengen.

Ouahbi deed zijn voorstel in mei. Tijdens een parlementaire hoorzitting had hij kritiek op hotels in Marokko, omdat ze huwelijkscontracten eisen van gasten. Volgens de minister zijn er geen juridische gronden voor dergelijke verzoeken, die de privacyrechten van gasten schenden.

In Marokko, maar ook bijvoorbeeld in Egypte, kun je niet als ongetrouwd stel samen een hotelkamer boeken, omdat dit in strijd is met de conservatieve normen en waarden van veel gelovige moslims.

Seculiere Marokkanen zijn het eens met de minister en willen een einde maken aan het huns inziens paternalistische beleid van hotels. Orthodoxe moslims daarentegen vinden een liberaler beleid in strijd met de beginselen van de islam.

- Advertentie -