12 C
Amsterdam

Marokko ontkent Algerijnse moord-beschuldiging: ‘Wij willen geen oorlog’

Lees meer

Marokko ontkent drie Algerijnse vrachtwagenchauffeurs te hebben vermoord. De drie kwamen maandag om bij een vermeend bombardement door drones in het grensgebied tussen Mauritanië en het betwiste gebied van de Westelijke Sahara.

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune (foto, links) wijst met een beschuldigende vinger naar Marokko. Maar Marokko ontkent elke verantwoordelijkheid en zegt geen oorlog te willen.

Een hooggeplaatste Marokkaanse bron vertelt aan het Franse persbureau AFP dat het gaat om twee vrachtwagens die een militaire uitrusting vervoerden voor Polarisario, een groep die tegen Marokko strijd om een onafhankelijk Westelijke Sahara, en dat ze toen door een mijnenveld reden.

Er zijn al langer spanningen tussen Marokko en Algerije om de Westelijke Sahara. Marokko claimt deze plek en heeft 80 procent ervan in handen, maar Algerije steunt Polisario.

Volgens Marokko is de aanval door Algerije verzonnen om het Marokkaanse gebruik van drones in de Westelijke Sahara in een kwaad daglicht te plaatsen.

- Advertentie -