22.1 C
Amsterdam

Marokko ontkent contact met Donetsk over doodstraf Marokkaan (19)

Lees meer

Marokko ontkent enig contact te hebben met de zelfverklaarde Republiek Donetsk over strafvermindering van een ter dood veroordeelde Marokkaanse jongeman. 

De pro-Russische republiek Donetsk, gevestigd op het internationaal erkende territorium van Oekraïne, had de Marokkaanse student Brahim Saadoun (19) ter dood veroordeeld omdat hij meevocht met het Oekraïense leger. Hij wordt op dit moment vastgehouden.

Marokko erkent de Republiek Donetsk niet, aldus de Marokkaanse ambassade in Oekraïne, dus kan er ook ‘geen officieel of informeel contact zijn tussen Marokko en een entiteit van deze aard.’

Ondertussen heeft Saadouns vader de Marokkaanse autoriteiten opgeroepen meer te doen voor zijn zoon. Op een persconferentie beweerde hij dat tot nu toe niemand van de Marokkaanse overheid met hem contact heeft opgenomen over de situatie van Brahim.

‘Ze kunnen maar beter bellen’, voegde hij eraan toe. ‘Ik zal ze niet vragen om naast me te staan, maar ze moeten hun werk doen met dit dossier, want ik ben belastingbetaler.’

De Britse regering heeft wél onmiddellijk contact opgenomen met de familieleden van twee Britse burgers, die ook als ‘huurlingen’ ter dood zijn veroordeeld door een militaire rechtbank van Donetsk.

- Advertentie -