17.3 C
Amsterdam

Marokko: Marokkaans-Nederlandse vrouw opgepakt na filmen in badhuis

Lees meer

De politie van Berkane, een stad in het noordoosten van Marokko, heeft een Marokkaans-Nederlandse vrouw gearresteerd die naakte vrouwen aan het filmen was in een Marokkaans badhuis. Dit berichten Marokkaanse media.

Afgelopen donderdag werd de vrouw in preventieve hechtenis genomen. De eerste hoorzitting van het proces tegen haar zal woensdag plaatsvinden. Bronnen dicht bij het onderzoek zeggen dat de vrouw werd betrapt toen ze naakte vrouwen filmde in de hamam. Ze had een smartphone verborgen met een waterbestendige hoes.

Het incident veroorzaakte paniek bij de vrouwen, die bang waren dat ze naakt op social media zouden verschijnen. De badmeester schakelde de politie in, die de vrouw arresteerden en haar smartphone in beslag namen voordat ze naar het politiebureau werd gebracht.

De politie, die de beelden bekeek, concludeerde dat er meerdere foto’s en video’s waren gemaakt. De verdachte kon niet uitleggen waarom ze de beelden maakte, wel gaf ze aan niet van plan te zijn de beelden op social media te delen.

Het Marokkaanse Openbaar Ministerie heeft een technische expert op de zaak gezet. Die moet kijken of de verdachte voor de komst van de politie nog foto’s en video’s heeft verwijderd.

- Advertentie -