13.1 C
Amsterdam

Marokko schort alle contacten met Duitsland op

Lees meer

Wegens ‘grondige misverstanden’ in verschillende dossiers heeft Marokko alle contacten met de Duitse ambassade in Marokko opgeschort

In een brief hekelt de Marokkaanse buitenlandminister Nasser Bourita (foto, rechts) onder meer de Duitse wapenleveranties aan Algerije, dat de separatistische beweging Polisario steunt. Polisario strijdt voor een onafhankelijke Westelijke Sahara tegen Marokko, dat dit gebied claimt.

Duitsland heeft kritiek op de recente Amerikaanse beslissing om de soevereiniteit van Marokko over de Westelijke Sahara te erkennen, in ruil voor de erkenning van Israël door Marokko. Ook dit schoot Marokko in het verkeerde keelgat.

Daarnaast hebben verschillende Duitse NGO’s in Marokko ruzie met Marokko hun vermeende sympathie tegenover tegenstanders van de Marokkaanse regering.

Alle Marokkaanse ministeries moeten hun contacten met de Duitse ambassade en andere Duitse instanties in het land opschorten, aldus minister Bourita.

In december zei Bourita nog dat de bilaterale relaties tussen Duitsland en Marokko uitstekend waren. Berlijn besloot Marokko toen met 1,4 miljard euro te steunen om de coronapandemie te bestrijden.

- Advertentie -