12 C
Amsterdam

Marokko wil miljoen stuks vee importeren voor Offerfeest

Lees meer

De Marokkaanse regering wil een miljoen geiten, schapen en runderen importeren voor Eid Al Adha, het Offerfeest. Dit feest zal dit jaar naar verwachting eind juni plaatsvinden.

Rachid Benali, voorzitter van de Marokkaanse Confederatie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, zei dat Marokko vijf miljoen stuks nodig heeft voor de feestdag, aldus Morocco World News. Er komen nu een miljoen dieren tekort.

Eid Al Adha is een belangrijke islamitische feestdag, waarbij het offeren van een dier, meestal een schaap, geit of koe, een belangrijk ritueel is. Moslims herdenken dan het offer van de profeet Ibrahim, die van Allah zijn zoon Ismaël moest offeren. Toen Ibrahim zijn zoon wilde doden, sneed het mes niet.

In de weken voorafgaand aan Eid Al Adha neemt de vraag naar vee in islamitische landen aanzienlijk toe. Vleesprijzen stijgen dan, vooral als het aanbod van vee beperkt is.

Marokko wil niet dat arme Marokkanen zich blauw betalen aan een stuk rood vlees, en is daarom van plan om veel vee uit het buitenland te importeren, zodat de prijs redelijk blijft. Sinds februari dit jaar heeft het koninkrijk in totaal 32.000 runderen en schapen geïmporteerd.

- Advertentie -