Marokko, dat streeft naar volledige diplomatieke betrekkingen met Israël onder de zogenaamde “Abraham-akkoorden”, heeft “diepe bezorgdheid” geuit en de aanvallen op burgers “waar dan ook” veroordeeld. Het land heeft, als huidige voorzitter van de Arabische Liga, een spoedvergadering van de ministeriële raad van de Arabische Liga aangevraagd om de situatie te bespreken en mogelijke manieren te onderzoeken om de gewelddadige escalatie te stoppen.
Ondertussen heeft de de islamistische beweging Al Adl wa l-‘ihsane laten weten dat de Al-Aqsa Flood Operation van Hamas heeft aangetoond dat verzet de enige optie is om het land te bevrijden en heilige plaatsen te beschermen. Ze beschouwen het Oslo-proces, vredesinitiatieven en normalisatie als methoden om de bezetting te legitimeren en misdaden tegen het Palestijnse volk goed te keuren. De groep roept op tot mobilisatie en volledige steun aan verzetsgroepen.
Ook het Marokkaanse Front voor Steun aan Palestina en tegen Normalisatie heeft opgeroepen tot het stopzetten van de normalisatie met Israël en het opzeggen van alle resulterende overeenkomsten en relaties.
De zogenaamde ‘Abraham-akkoorden’ zijn een reeks historische overeenkomsten die in 2020 werden gesloten tussen Israël en meerdere Arabische landen, met bemiddeling van de Verenigde Staten. Deze akkoorden hebben tot doel de diplomatieke betrekkingen, economische samenwerking en normalisatie van relaties tussen Israël en verschillende Arabische naties te bevorderen. In december 2020 kwamen Israël en Marokko overeen hun betrekkingen te normaliseren, waarbij de Verenigde Staten de aanspraak van Marokko op de Westelijke Sahara erkenden.