‘Meet a Jew’: zo gaat Duitsland antisemitisme te lijf

Lees meer

In Duitsland is het project ‘Meet a Jew’ van start gegaan. Honderden Joodse vrijwilligers gaan langs scholen, universiteiten, sportclubs en andere instellingen om over hun Joodse identiteit te vertellen en vragen te beantwoorden.

In Duitsland wonen ongeveer 200.000 Joden op een bevolking van 83 miljoen. Vooroordelen, discriminatie en haatmisdrijven tegen Joden zijn er een groeiend probleem, aldus de Duitse website the Berlin Spectator.

De Joodse Centrale Raad en de Duitse regering willen antisemitisme bestrijden via het project ‘Meet a Jew’. De bedoeling is om via persoonlijke ontmoetingen met Joden vooroordelen weg te nemen.

Joodse vrijwilligers bezoeken scholen, universiteiten en andere instellingen. Daar spreken ze over hun leven als Jood in Duitsland en het antisemitisme dat ze tegenkomen. Ze beantwoorden elke vraag die ze voor de voeten geworpen krijgen. Doel is om een breed pallet van Joodse stemmen aan het woord te laten.

Mensen die Joden persoonlijk kennen zijn minder vatbaar voor vooroordelen, zegt Joseph Schuster van de Joodse Centrale Raad in Duitsland. ‘Eén ontmoeting bereikt meer dan duizend boeken.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Omgekeerd werkt ook. Kijk naar het gedrag van de tram moordenaar die voor de rechter staat.
    Volledig gebrek aan respect voor de rechtstaat en voor de Nederlandse normen en waarden.
    Toen hij zijn eigen advocaat bespuugde had de parketwacht zijn tanden er uit moeten slaan :
    dit is het enige wat dit type begrijpt. en na afloop een nekschot. Niks TBS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here