‘Meghan doet stap terug uit koningshuis vanwege Brits racisme’

Lees meer

Dat Meghan Markle geen senior-lid meer wil zijn van het Britse koningshuis, samen met haar man prins Harry, komt door racisme. Dit stelt de Amerikaanse professor Afua Hirsch, die journalistiek doceert aan de University of Southern California in the New York Times.

Volgens Hirsch is premier Boris Johnson een ‘nog ergere racist’ dan Donald Trump, is de Brexit vooral bedoeld om immigranten buiten de deur te houden en verlangen veel Britten terug naar de vergaande glorie van het Britse wereldrijk, een ‘wereldwijde constructie gebaseerd op een overtuiging van witte suprematie’.

Het feit dat Meghan in de Britse pers dikwijls wordt bekritiseerd heeft volgens Hirsch alles met dit ‘racisme’ te maken: de Britse samenleving zou niet goed om kunnen gaan met een zwarte vrouw als lid van het koninklijk huis.

Toen Meghan gastredacteur van het Britse blad Vogue mocht zijn, kwam daar veel kritiek op. Andere leden van het Britse koningshuis werden juist geprezen toen zij gastredacteur werden bij een bekend medium. Alleen dal dit feit geeft wel zo’n beetje aan hoe racistisch Meghan werd behandeld, aldus Hirsch. ‘Dit [racisme, red.] was de bittere schaduw die hing over hun zonnige bruiloft.’

- Advertentie -

3 REACTIES

 1. Ik denk dat het geen racisme is, meer : ‘..is-een-engelse-niet-goed-genoeg..’.
  Uit welk land [ behalve misschien Canada, Australië of Nieuw- Zeeland] ze dan
  ook was gekomen, dit had het zelfde effect gehad.
  En BREXIT, inderdaad een misplaatste nostalgie. Waar de oudere Brit van droomd
  was een tijd waarin Engeland bepaalde wat er gebeurde, niet een Trump of een
  Chinees of Rus.. .. zeg maar narcisme / chauvinisme. Het racisme noemen is te
  ‘kort-door-de-bocht’ . Engelsen hebben binnen het gemenebest veel andere
  etnische groepen, Daar wonen er ook van in het VK.

 2. Hoewel racisme bedoeld of onbewust altijd een rol speelt, is het met dit echtpaar volgens mij toch anders. Onderdeel zijn van een zeer conservatieve hofhouding die nog helemaal van 100 jaar geleden is, is geen plek voor een modern stel dat ook nog eens doelloos de derde viool moet spelen achter Charles en William. Wegwezen uit die zinloosheid die ook nog eens slecht betaald wordt.

 3. Chauvinisme en niets anders. Is toch te gek voor woorden. Kijk maar naar the queen zo oud al en nog staat ze de troon niet af. Engelsen zijn zeer behoudend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here